Известие

Collapse
No announcement yet.

задни ел.стъкла не работят

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При положение, че и досега не са работили, вероятно конзолата е от 3 - вратка и с нея не виждам, как ще стане. За да има някакъв шанс да проработят, следва тя да се смени с такава от 5 - вратка.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
      Каза,че има грешка при диагностика коя е тя ?
      И с какво правиш диагностика ? В MES може да направиш тест дали се свалят и вдигат стъклата !
      Прави се от това меню виж снимката !
      В един сервиз ми е закачиха на компютър и показваше в предна лява врата че има грешка но непомня каква беше точно. в сервиза от компютъра пускахме и вдигахме предните стъкла но задните неставаше.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 150

Comment

Това което казах по-рано, го забрави. Явно се управлява по Кан, което е коренно различно от 156ците.

Пс Намери някой познат, който има такава с 5врати и пробвайте. Може също и в морга да пробваш, с опция тест пред тях. Вероятно ще иска да си познае новия модул, затова си вземи лаптопа, колегите ще ти кажат как се прави процедурата по опознаването.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
          До сега с това дето разучих такъв модул като твоя се е монтирал и на Алфа с 5 врати.Така,че не ти е сменено нищо не се притеснявай !Всичко сочи,че е така заради ниво на оборудване, а то е Impression,Progression,Distinctive
          Все ми се струва, че съм мяркал по обяви четиривратки с ръчки за задните стъкла, даже на корубата на вратата си има отвор като за ръчен механизъм, възможно е и това да е случая. Иначе не съм виждал в упътването вариант за управлението им с такъв модул без копчета.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            При положение, че и досега не са работили, вероятно конзолата е от 3 - вратка и с нея не виждам, как ще стане. За да има някакъв шанс да проработят, следва тя да се смени с такава от 5 - вратка.
            немога да намеря такава от 5-вратка никъде няма. и по моргите гледах

---------- Post added at 13:32 ---------- Previous post was at 13:29 ----------

+1

Става въпрос за бутона "C"

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
            Все ми се струва, че съм мяркал по обяви четиривратки с ръчки за задните стъкла, даже на корубата на вратата си има отвор като за ръчен механизъм, възможно е и това да е случая. Иначе не съм виждал в упътването вариант за управлението им с такъв модул без копчета.
            Ето колегата е показъл снимка видях само на една Алфичка в нета с такъв модул никъде другаде

Comment

Ако търсиш ето номера ALFA ROMEO: 156071746 за кола с 5 врати
              Твоя модул/който е монтиран в момента/ е с номер OE-Nummer: 156071745 за кола с 3 врати(така,че колегите са били прави,че е сменено нещо от някого !) Так ,че може да не взимаш под внимания поста ми с нивата на оборудване !!!
              Нови за 5 врати са 150€ и повече !
              Last edited by eproHD; d.m.y г., 14:55.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bojko_25 Покажи съобщение
                В един сервиз ми е закачиха на компютър и показваше в предна лява врата че има грешка но непомня каква беше точно. в сервиза от компютъра пускахме и вдигахме предните стъкла но задните неставаше.
                Твърде е вероятно грешката да е била заради модула от 3 - вратката, който не е напълно съвместим с твоята.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Твърде е вероятно грешката да е била заради модула от 3 - вратката, който не е напълно съвместим с твоята.
                  Напълно си прав от това е сигорно грешката!! Аз си мисля друго дали има възможност от буксата някак да се подаде принудително да се отключат задните стъкла?

Comment

Напълно си прав от това е сигорно грешката!! Аз си мисля друго дали има възможност от буксата някак да се подаде принудително да се отключат задните стъкла?
                    След като конзолата комуникира с боди компютъра и задния модул по CAN шина, разрешението за задните стъкла вероятно представлява логически код а не просто затваряне/отваряне на ел. верига.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

И моята като я взех не работиха задните прозорци ,ходих в един сервиз закачаха я на компютър откачха конзолата мериха с мултицент и какво ли не правиха и казаха че проблема бил в компютъра или в някакъв модул ,които се намирал вътре в таблото или някъде зад него и трябвало да се разглобява и се отказах и така си карам ,иначе конзолата ми е от 5 -врата както на снимката.
                      Ще следя темата ,защото имам същия проблем.

Comment

Рових се по нета няма никаде или немога да намеря.във всички сайтове са като мойто без блокировка на задните джамове.
                        Моля? Триврата с блокировка на задните джамове? Тази блокировка се прави от модула на шофьорската врата

Докато не си намериш модул от петврата не се кахъри и не хвърляй пари на вятъра!
                        Last edited by Alex_26; d.m.y г., 10:01.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                          Моля? Триврата с блокировка на задните джамове? Тази блокировка се прави от модула на шофьорската врата

колега 5-вратка е колата и е с управление от 3-вратка май ще трябва оригиналното управление защото са заклучени задните стъкла!!!!!!

Comment

колега 5-вратка е колата и е с управление от 3-вратка май ще трябва оригиналното управление защото са заклучени задните стъкла!!!!!!
                            Е аз какво ти писах и преди. Трябва ти разрешение от модула на шофьорската, ама ти сега го нямаш

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                              Е аз какво ти писах и преди. Трябва ти разрешение от модула на шофьорската, ама ти сега го нямаш
                              Да разбрах ще търся да си взема

Comment

Да разбрах ще търся да си взема
                                Успех

Comment

Working...
                                X